ASAS SOLEKAN BOLEH DIBELI SEKARANG!

Salam... Untuk membeli buku tersebut anda boleh berurusan dengan alaf21.

Cara membeli buku Asas Solekan
Caranya:

1. Membuat pembelian secara terus ke kedai alaf 21. (15% diskaun)
Anda boleh datang terus ke alaf 21 di alamat:
Pejabat Urusan Alaf21 sdn. bhd,
Lot12, Persiaran Kemajuan 16/16,
Seksyen 16, 40200 Shah Alam, Selangor
03-55118820/21
www.alaf21.com.my

2. Pembelian secara pos.
Dengan cara ini anda boleh menulis di atas kertas butiran diri:
a)Nama dan alamat
b)Buku apa yang nak dibeli(Asas solekan rm19.90)
c) No Telefon dan emel
d) berserta wangpos/MO, PO, dan cek berharga harga buku
(kos pos percuma)

3. Melalui bank in/maybank2u
Anda boleh berurusan dengan membuat bayaran ke maybank2u:
Akaun: ALAF DUA PULUH SATU SDN. BHD.
Maybank Berhad(014271416077. Faks kan slip bank dan borang pesanan anda ke nombor: 03-55113817

4. Melalui emel
Anda boleh e-melkan butir-butir diri beserta alamat ke alaf@alaf21.com.my
a)Nama dan alamat
b)Buku apa yang nak dibeli(Asas solekan rm19.90)
c) No Telefon dan emel
d) berserta wangpos/MO, PO, dan cek berharga harga buku
(kos pos percuma)

Comments

marinahunny said…
ada kat psaran x? distribute kat kedai2 buku x?
Che Kay said…
akhirnya! tak sabar nak beli.
ziha said…
tadi konon2 cr kt kedai buku..
agak2 tgk de buku ni ke x..tp xde lg..
geecantik said…
yez... kedai belum terima lagi.... Hot dari kilang... kat kedai bku alaf21 jer baru keluar... InsyaALLAH this weekend atau next week ada di seluruh malaysia...
geecantik said…
belilah secara pos... ikut arahan yang diberikan..:)
ynadona said…
kalo emel,emel kat sape ye gee?emelnye?
geecantik said…
emel ke alaf@alaf21.com.my selepas bankin ke no akaun tu resit tu emelkan ke alaf...
Auratudung said…
gee,kita leh terus bayar ke?? or nak kene order dlu kat email.pas email reply baru leh byr cemtu ker??
geecantik said…
cam gini untuk urusan emel.. U boleh emelkan:
1. Nama dan alamat
2. Buku apa nak beli.
3.Harga
4. Resit bank in atau maybank2u...
iEnA eLiEnA said…
gee..
iena dah beli
hahah
ape lg maybank2u jer..
yeye x sabar nk dapat..
yehaaaaaa
deqnor said…
haha
excited nye minah atas tu..
iena eliena = my sister
:)
Che Kay said…
kalau pos ke sabah sarawak extra charge ke?
iEnA eLiEnA said…
biar iena tlg jwb kn yer

Kos pos: Pembelian di Semenanjung Malaysia, Sabah & Sarawak, tidak dikenakan sebarang bayaran tambahan. Penghantaran adalah melalui pos berdaftar.



Jika anda berada di luar Malaysia, dinasihatkan supaya menghubungi Unit Langganan Alaf 21 untuk memeriksa kadar kos.

heheh
iena = penyebok
owkay utk maklumat lanjut
email kpd

alaf@alaf21.com.my

:)
geecantik said…
huhuhu tq eina... good information... bole jadi duta alaf21. :)
kita nak beli... kita nak beli... kita nak beli... bestnya buku ni.. ha ha ha! anyway tahniah tahniah.. salam utk amy janz sekali ya!!! semua kawan kak lily kata buku tu memang superb! kualitinya setanding buku makeup luar negara! congrats utk you all!
geecantik said…
huhuhu tq lily... kalau nak tahu kak lilynilah salah seorang penulis buku Asas Solekan ni. Pengalaman beliau mengendalikan majalah aksi dan jelita membantu anda dalam dunia solekan...
Ernie said…
saya dh order... saya dah email alaf21... dh byr dh seminggu dh... tp xdpt... pki email yg u bg... mcm mn???? pas payment dh xde reply or feedback from tat email... huhuuhu :(

ernie_anie@yahoo.com
geecantik said…
ernie give me ur phone number please..
geecantik said…
iena sila bagi number phone juga. Utuk pengetahuan siti mc. nanti i cuba fowardkan emel ni kepada yang berkenaan. TQ. Harap bersabar.
iEnA eLiEnA said…
gee..
iena dh email phone number kat
pijat_2000_my@yahoo.com
geecantik said…
iena sms me ur phone number coz.. emel i tak terima ur email pun.. tq
geecantik said…
Ok alhamdulillah. Esok anda akan dihubungi atau this week. Maaf di atas kesulitan. Kerana kanya ramai yang menginginkan buku itu sehingga tercicir nama saudari-saudari sekalian... Jika anda sudah membuat bayaran sila emelkan kepada saya resit bayaran untuk saya attachkan kepada pihak langganan alaf21. Terima kasih.
geecantik said…
Fuh! hangat betul sambutan buku asas solekan tu. Huhuhu :)
iEnA eLiEnA said…
thanks a lot gee..
iena dh email kn resit pembayaran
:)
geecantik said…
ok nanti gee check. wait aaa
wah tak menang tangan gee....
iEnA eLiEnA said…
gee..
thanks yer..
alaf21 dh call..
dorang kate dh post pg td..
ngee~~ tak sabar nk dpt
:)
geecantik said…
orait iena... masalah boleh diselesaikan dengan perundingan..huhuhu apa-apapun good luck...
azie said…
Gee,

I appreciated betul cara u tolong kekawan kat sini. May Allah always bless u.I pun nak gi direct beli buku ni ..
geecantik said…
huhuhu biasa je Azie... tak rugi tolong orangkan... eh kalau nak beli direct bagi tahu gee ya. Bila nak ke alaf21?
iEnA eLiEnA said…
gee..
thanks a lot
iena dh dpt dh

http://ienaeliena.blogspot.com/2010/01/buku-asas-solekan.html
geecantik said…
ok iena... bagus tak buku tu comment silit..Untuk pengetahuan semua ada seidikit correction pada muka surat 24. penggunaan berus 15 ada kesilapan. tukarkan kepada berus no 12, 13. Manakala berus 15 adalah di bahagian bawah kelopak mata.. untuk membuang sisa debu makeup. TQ
iEnA eLiEnA said…
okay gee bagus..
iena dh bace n try mekap..
jom tgk hasil nyer..haha

http://ienaeliena.blogspot.com/2010/01/gift-from-kryolan-and-buku-asas-solekan.html
mommie nard said…
hai gee
nak sgt buku tu...
mcm mn nak order?plzzz emel me ya
nard_dhya@yahoo.com
salam gee..kalau cimb leh x..kt sini payah ar kalu maybank..nk kna g bndar.. kalu cimb, kt dlm U ni ada je..
mommie nard said…
salam...nak bank in je la ekk...
nnt kita fakskan okeh

butir2 dah emel..
akainkin said…
Salam Gee,

sy cam nak beli buku ni online.. leh lagi tak..

sila email kat sy pada email
akainkin@gmail.com

Popular Posts